Solyacrafts 2013.09.24. 13:44

Makk művek

íme az én 5 kedvenc kézműves alkotásom makkból:

A tegnapi bejegyzésben „megtanultuk”, hogyan készítsük elő a makkjainkat (nem röhög) arra, hogy elkezdhessük az alkotást.

Lássuk, mit kezdhetünk velük:

  1. Makk szarvas

A kis gallyak makkba szúrásával adódhatnak problémák, mindenképp készítsük el a lukakat előbb tű, vagy fogpiszkáló segítségével, nehogy beletörjön a gondosan megválasztott ágacska. Persze elkészíthető simán fogpiszkálóval is, de azért ez így sokkal romantikusabb.

makk_figura.jpgForrás:  http://www.pinterest.com/pin/68722850779/

  1. Makk gomba

Ez az egyik kedvencem, iszonyat egyszerű és nagyon kedves. Foszd meg a makkokat a kalapjuktól és fesd őket át gombakalappá (fehér pöttyök, piros alapon). Majd jön a trükk; fordítsd meg a makkot, és kalapot a hegyesebb felére helyezd (így nem fog pontosan illeszkedik rá, hanem karimája keletkezik). Ragaszd őket össze csirizzel vagy egyéb fellelhető ragasztóval.

  1. makk_gomba_1.jpg

Forrás http://twigandtoadstool.blogspot.ca/2012/05/acorn-toadstools.html

3. Makk gyertyatartó

Egyszerű, kedves és a gyerekek is segíthetnek: vágjatok ki egy a gyertya átmérőjénél 3 cm-el nagyobb karton korongot, tegyétek rá a gyertyát, majd a kilógó részen húzzatok egy ragasztócsíkot. Már csak körbe kell pakolni a makkokat és már készen is van. Akár adventi „koszorút” is lehet ilyen módon csinálni. (értelem szerűen ilyenkor négyet kell készíteni :).

makk_gyertyatartó.jpgForrás: http://twigandtoadstool.blogspot.ca/2012/05/acorn-toadstools.html

 

4. Lakásdekoráció

Tedd gyertya köré, fatálba vagy befőttes üvegbe, a hangulat garantált.

makk_gyertya2.jpg

makk_befőttes.jpg

makk_dekor.jpg

Forrás:http://smallhomebigstart.com/2012/09/how-to-dry-acorns-for-fall-crafts.html

5. Filc makk

Ennél csak a kalapot használjuk, ami azért praktikus, mert az nem szárad úgy össze, mint maga a makk. A képen látható példánynál a kalapot egy helyen átszúrták, szalagot kötöttek rá, majd hozzáragasztották a kalapot.

Nálunk épp ragasztómentes változat készül, nemsokára osztom a leírást!

makk_filc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://solyacrafts.blog.hu/api/trackback/id/tr1005531414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása